Vreemde middag in De Kuip: 'De befaamde autopoort werd er bijna uit geforceerd'

Vreemde middag in De Kuip: 'De befaamde autopoort werd er bijna uit geforceerd'

Gepubliceerd: maandag 17 mei 2021 om 15:04ma 17-05-2021 om 15:04

De wedstrijd Feyenoord-RKC Waalwijk van zondagmiddag ging nergens meer om en gaat vooral de geschiedenisboeken in vanwege een bijzonder incident: nadat enkele supporters met vuurwerk en fakkels De Kuip binnendrongen, werd de wedstrijd stilgelegd én kregen ze applaus van de spelers. Clubwatcher Mikos Gouka zag het allemaal gebeuren.

Vooraf werd al duidelijk dat er geprotesteerd zou gaan worden tegen de Feyenoord City-plannen van de club. Gouka zag tijdens de rust van de wedstrijd een grote groep Feyenoord-fans voor het Maasgebouw staan. In de loop van de tweede helft wist een groep het stadion binnen te dringen. "Ik hoorde de ene zeggen: met de sleutel. De ander zei: de hekken zijn geforceerd. Ik weet het niet, ik zat aan de andere kant", vertelt de journalist van het Algemeen Dagblad in de AD Voetbalpodcast. "Maar het zag er vreemd uit. En op het eind werd die befaamde autopoort – waar jarenlang die beelden zijn gemaakt, waar de nieuwe trainer dan voor het eerst doorheen komt – er bijna uit geforceerd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

De wedstrijd moest tijdelijk gestaakt worden, al liep de situatie uiteindelijk met een sisser af. De spelers klapten voor de fans en stadionspeaker Peter Houtman had een laconieke reactie paraat. "Peter kondigde toen de drie wissels aan. Als de rookdampen zijn opgetrokken, zei Peter, dan zien we dat Jörgensen naar de kant gaat..."

Volgens Gouka wisten de aanwezigen sowieso niet zo goed wat ze met de situatie aan moesten. "Je kon ook niet zo goed inschatten hoe het in elkaar zat: er was geen woede naar spelers, naar trainers, er was geen poging om het veld te betreden. Er vlogen wel fakkels op het veld, maar er zat niet iets agressiefs in. Maar ja, als je deuren moet forceren, is dat weer wel zo natuurlijk. Dus het was een beetje vreemd: of mensen moesten oppassen of niet. Maar je zag wel die spelers van RKC denken: ja, even richting de tunnel..."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws