Ontslagen Snoei: Daar kan ik me nog wel iets bij voorstellen. Een klein beetje

Ontslagen Snoei: "Daar kan ik me nog wel iets bij voorstellen. Een klein beetje"

19-05-2021 19:00
37

Mike Snoei baalt als een stekker van zijn ontslag bij De Graafschap. De clubleiding besloot hem opzij te zetten na de mislukte play-offs. Snoei heeft 'een klein beetje' begrip voor het standpunt van De Graafschap.

Tot twee keer toe liep De Graafschap promotie naar de Eredivisie mis, om vervolgens door Roda JC uit de play-offs geknikkerd te worden. Woensdag maakte De Graafschap het ontslag van Snoei bekend. De club stelde in een verklaring dat er geen draagvlak meer is voor een derde seizoen. 

Wedden

Meer odds

"Daar kan ik me nog wel iets bij voorstellen. Een klein beetje. Je bent zo nadrukkelijk voor promotie gegaan en je zit er uiteindelijk een centimeter vanaf. Dan vragen zij zich af of het op deze manier nog een derde keer gaat lukken", zegt Snoei tegen De Telegraaf. "Na het stilleggen van de competitie vorig seizoen en deze teleurstelling. Dan wordt er alleen nog gekeken naar de niet gehaalde doelstelling. Daar heeft de club gelijk in. Daar ben ik wel verantwoordelijk voor. Op doelgemiddelde zijn we op de laatste dag voorbijgestreefd. Daar hebben heel veel mensen zich mee bemoeid, die zo teleurgesteld zijn, dat er niet meer gekeken is naar die 77 punten. Dat is wel heel erg veel."

Snoei rekende stiekem op een gigantisch feest, maar zit uiteindelijk thuis. "We waren er zo dichtbij. Dan was alles fantastisch geweest met een periodetitel, met 77 punten die we gepakt hebben zonder publiek. Nu is alles in één keer niks meer. Daar mag wel wat nuance in zitten, vind ik. In februari is mijn contract bij De Graafschap nog met een jaar verlengd, toen wij die geweldige serie maakten en de derde periodetitel wonnen. Om duidelijkheid te scheppen voor de toekomst. Een paar maanden later is alles anders. Zo is het voetbal."

Voorlopig gaat Snoei even niets doen. "Ik moet hier even van bijkomen. Net als die supporters en sponsors zag je jezelf al op dat grote plein staan feestvieren en nu zit ik thuis. Dit moet ik wel even een plekje geven."