Slotbepaling kan FC Utrecht dwarsbomen: 'Dat biedt mogelijkheid tot verplaatsing'

Slotbepaling kan FC Utrecht dwarsbomen: 'Dat biedt mogelijkheid tot verplaatsing'

20-05-2021 15:30 Laatste update: 15:35
177

FC Utrecht spande donderdagmorgen een kort geding aan tegen de KNVB, vanwege het verplaatsen van de finale van de play-offs tegen Feyenoord van zaterdagavond naar zondagmiddag. De vraag is hoeveel kans van slagen dit kort geding heeft, aangezien een slotbepaling in het regelement mogelijk ruimte biedt aan de voetbalbond. 

FC Utrecht beroept zich in het kort geding op artikel 6 van het reglement play-off Europees ticket betaald voetbal van de KNVB. Daarin staat dat wanneer er sprake is van een 'verbod op overheidswege', er op neutraal terrein gespeeld moet worden. Als dat niet lukt wint de tegenstander automatisch.

Wedden

Meer odds

"Wij zijn van mening dat de reglementen gevolgd moeten worden", stelt Thijs van Es, algemeen directeur FC Utrecht, in het Algemeen Dagblad. "Met het besluit wat nu genomen is, worden ze niet gevolgd. Daarom spannen we een kort geding aan."

Of dit kort geding kans van slagen heeft is nog maar de vraag. Advocaat Hugo Wolterink wijst er in gesprek met het AD op dat er in het regelement een slotbepaling is opgenomen. Daarin staat dat 'in gevallen waar niet is voorzien of waar op grond van bijzondere omstandigheden naar de mening van het bestuur betaald voetbal afwijking noodzakelijk is, het bestuur betaald voetbal beslist'. "Die uitzondering biedt de KNVB de mogelijkheid tot verplaatsing", aldus Wolterink.

Het is nu de aan de rechter om te bepalen of het Songfestival zo'n bijzondere omstandigheid is. Het kort geding dient vrijdag om 14.00 uur. De uitspraak volgt vóór zaterdagmiddag.