Kane zet transferdeur open: 'Ik wil op het niveau van Messi en Ronaldo komen'

Kane zet transferdeur open: 'Ik wil op het niveau van Messi en Ronaldo komen'

20-05-2021 18:05
51

Harry Kane zinspeelt op een vertrek bij Tottenham Hotspur. De 27-jarige spits benadrukt in gesprek met Gary Neville dat hij om de belangrijkste prijzen wil spelen.

Kane doet zijn uitspraken, nadat de gezaghebbende Engelse media deze week schreven dat hij een vertrekwens heeft ingediend bij Spurs. Premier League-rivalen Manchester City, Chelsea en Manchester United worden met de Engels international in verband gebracht.

Kane spreekt zijn ambities uit in The Overlap, het Youtube-programma van Neville. "Ik ben niet bang om uit te spreken dat ik de beste ter wereld wil zijn. Ik wil op het niveau van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo proberen te komen. Dat is mijn doel: seizoen na seizoen vijftig, zestig, zeventig doelpunten maken en ieder jaar prijzen winnen. Daar leg ik de lat voor mezelf, dat is mijn drive."

Met Tottenham slaagde Kane er de afgelopen jaren niet in om een prijs te winnen. Hij lijkt daarom open te staan voor een transfer. "Ik wil de allergrootste wedstrijden spelen. De Engelse teams doen het dit seizoen geweldig in de Champions League, in dat soort wedstrijden wil ik ook actief zijn. Ik ben nu op een moment in mijn carrière dat ik moet reflecteren. Uiteindelijk is het aan mij waar mijn toekomst ligt: wat is de beste keuze voor mij en mijn loopbaan?"

Kane ligt nog wel tot medio 2024 vast bij Spurs. Hij hoopt op de medewerking van voorzitter Daniel Levy, die bekendstaat als een taaie onderhandelaar. "Je weet nooit precies hoe de voorzitter erover denkt. Misschien denkt hij wel: als ik 120 miljoen euro voor hem kan krijgen, waarom niet? Over twee of drie jaar ben ik dat niet meer waard. Ik heb een goede band met Daniel, hij is altijd fair geweest. Maar ik heb de club ook zestien jaar van mijn leven gegeven. Ik hoop dat we een goed en eerlijk gesprek kunnen hebben."

Daarmee lijkt de keuze van Kane wel vast te staan: "Ik heb nooit gezegd dat ik mijn hele leven bij Spurs zou blijven."