Witschge geniet op Ajax-trainingen: 'Eigenlijk ben ik meer speler dan trainer'

Witschge geniet op Ajax-trainingen: 'Eigenlijk ben ik meer speler dan trainer'

21-05-2021 18:11
54

Richard Witschge geniet van zijn huidige rol bij Ajax. De voormalig middenvelder is techniektrainer en vormt de schakel tussen hoofdtrainer Erik ten Hag en de spelersgroep.

De gewezen technicus probeert de spelers van Ajax persoonlijk te helpen en haalt daar veel voldoening uit. "Ik sta een beetje tussen de trainer en de spelers in", zegt hij tijdens de Warming Up-podcast van Humberto Tan. "Eigenlijk ben ik meer speler dan trainer. Ik ben één met die gasten en ik steun ze ook als ze problemen met de trainer hebben."

Wedden

Meer odds

Toch is Witschge ook staflid en zal hij Ten Hag nooit afvallen. "Soms moet ik ook aan zijn kant staan. Ik ben een binder tussen de spelers en de trainer. Ze zeggen toch meer tegen je als je tussen ze in staat en één van die spelers bent."

Als techniektrainer probeert Witschge spelers als Ryan Gravenberch het één en ander bij te brengen. "Met hem heb ik het over positie kiezen, doordraaien en ballen aanspelen. Ik leer spelers bewust te zijn van het geven van passes in de ruimte in plaats van altijd in de voeten aan te spelen. Tactische en technische dingen, daar kan ik ze mee helpen."