Utrecht-directeur geeft signaal af na uitspraak: 'Dat moet de KNVB ook doen'

Utrecht-directeur geeft signaal af na uitspraak: 'Dat moet de KNVB ook doen'

21-05-2021 20:48 Laatste update: 21:05
200

FC Utrecht-directeur Thijs van Es wil dat de KNVB in de spiegel kijkt. Van Es vindt, net als eigenaar Frans van Seumeren, dat de KNVB 'niet empathisch' ' heeft gehandeld bij het verplaatsen van de finale van de play-offs.

FC Utrecht spande een kort geding aan, omdat de verplaatsing van de KNVB eigenlijk in strijd is met de reglementen. In de rechtbank werd de voetbalbond echter in het gelijk gesteld, waardoor de play-offfinale 'gewoon' op zondag kan plaatsvinden. "Ik ben teleurgesteld over de uitkomst, maar wat ik het lastigste vind, is de communicatie", vertelt Van Es vlak na de uitspraak tegenover ESPN. "Denk na hoe je empathisch kan zijn. Niet alleen topsporters moeten in de spiegel kijken en zichzelf verbeteren, dat moet ook de KNVB doen."

Van Es vindt ook dat de KNVB 'te weinig zorgvuldigheid' heeft getoond in het zoeken naar een alternatieve plek om de finale te spelen. "Het valt niet te begrijpen dat de KNVB moedwillig in strijd met de eigen reglementen handelt."

Het treffen tussen Feyenoord en Utrecht staat nu op zondag om 12.15 uur op de planning. In De Kuip zullen 6500 Feyenoord-supporters aanwezig zijn. De winnaar van het duel bemachtigt een ticket voor de voorronde van de Conference League.