Wijndal ontkent Ajax-geruchten niet: 'Weg uit de Eredivisie? Dat hoeft niet'

Wijndal ontkent Ajax-geruchten niet: 'Weg uit de Eredivisie? Dat hoeft niet'

21-05-2021 23:13
124

Owen Wijndal hoeft niet per se te vertrekken uit Nederland. De linksback van AZ lijkt binnenkort een stap te gaan maken en zijn naam wordt vaak gelinkt aan Ajax, dat wellicht op zoek moet naar een vervanger voor Nicolás Tagliafico.

Wijndal laat nog niets los over zijn toekomst, naar eigen zeggen omdat hij het nog niet weet. Als hem door de verslaggever van ESPN gevraagd wordt of hij per se weg wil uit Nederland, moet de verdediger lachen. "Nee, ik hoef niet per se weg uit de Eredivisie. Of dat een vervelende vraag is? Nee hoor, je mag me vragen wat je wil!"

Wedden

Meer odds

Veel meer kan of wil de AZ-back nog niet zeggen. "Je denkt misschien dat dat door mediatraining komt, maar dat hebben we hier niet eens. Ik zeg dit niet omdat het moet, maar omdat ik gewoon echt niet weet wat er gaat gebeuren. Ik weet niet hoe het gaat lopen, focus me nu gewoon op het EK en daarna zie ik het wel."

Bondscoach Frank de Boer heeft Wijndal opgenomen in zijn voorselectie voor het EK. De verwachting is dat de linkervleugelverdediger de definitieve selectie ook wel zal halen.