PSV laat oog vallen op 'empatische' Ramalho: Niet heel erg snel

PSV laat oog vallen op 'empatische' Ramalho: "Niet heel erg snel"

Gepubliceerd: zaterdag 22 mei 2021 om 10:45za 22-05-2021 om 10:45

De kans is groot dat PSV volgend seizoen kan beschikken over André Ramalho. In Oostenrijk zijn ze positief over de 29-jarige verdediger van Red Bull Salzburg.

Volgens meerdere berichten zijn PSV en Red Bull Salzburg dicht bij een akkoord over de transfersom en ook een persoonlijk akkoord lijkt geen probleem. Ramalho speelde van 2011 tot 2015 voor Salzburg, om in 2018 terug te keren. Hij is niet meer weg te denken uit de basiself van de topclub uit Oostenrijk.

"Hij is een van de meest empatische spelers van het elftal", zegt clubwatcher Michael Unverdorben van Salzburg Nachrichten tegen VoetbalPrimeur. "Hij is erg sterk met zijn hoofd, heeft de controle over de verdediging en leest bepaalde situaties goed tijdens een wedstrijd. Maar hij is niet heel erg snel. Ik denk dat hij daarom vertrokken is uit de Bundesliga en weer naar Red Bull Salzburg is gegaan."

Unverdorben doelt op Ramalho's periode bij Bayer Leverkusen, waar hij één seizoen speelde. Hij kwam er PSV-trainer Roger Schmidt tegen. De Duitser was drie seizoenen actief in Duitsland en is gecharmeerd van de Braziliaan. Maar in 2018 keerde Ramalho weer terug op het oude nest en nu lonkt een hereniging met Schmidt bij PSV. "Ik snap heel goed dat PSV geïnteresseerd is in Ramalho, gezien de goede relatie die hij heeft met Schmidt", zegt Unverdorben.

Vermoedelijk hoeft PSV niet de hoofdprijs te betalen voor Ramalho, die in Oostenrijk nog een contract voor één jaar heeft.

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws