Memphis zwaar aangeslagen: Het liefst had ik de club anders willen verlaten

Memphis zwaar aangeslagen: "Het liefst had ik de club anders willen verlaten"

24-05-2021 07:58
32

Memphis Depay neemt met een grote teleurstelling afscheid van Olympique Lyon. In zijn laatste wedstrijd voor de Franse club leidde hij twee goals in, maar het was niet genoeg om de Champions League-missie van zijn ploeg te laten slagen.

Lyon verloor met 2-3 van OGC Nice, waardoor de aanvankelijke titelpretendent zich tevreden moet stellen met Europa League-voetbal. "Ik heb er geen woorden voor", reageert Memphis ontgoocheld bij Canal+. "Het doet mij veel verdriet om hiermee te eindigen. Ik speel sinds 2017 in Lyon, maar heb geen prijs gewonnen."

Memphis verlaat Frankrijk met een zwaar hart. "Ik ga weg van de plek waar ik ben opgegroeid", vertelt hij. "Ik was 23 toen ik hier kwam en heb een onvergetelijke tijd gehad. Lyon zit voor altijd in mijn hart. Het liefst had ik de club anders willen verlaten."

Memphis kan desalniettemin terugkijken op een goed seizoen: met twintig goals en twaalf assists deed statistisch alleen Kylian Mbappé het beter. De Franse ster van Paris Saint-Germain werd zondagavond - vóór Memphis - uitgeroepen tot Beste Speler van de Ligue 1.