Begrip voor Utrecht-frustraties: 'Ik had hem zijn strot misschien wel afgebeten'

Begrip voor Utrecht-frustraties: 'Ik had hem zijn strot misschien wel afgebeten'

24-05-2021 21:55
255

John van Loen vindt dat het deels aan scheidsrechter Dennis Higler te wijten is dat FC Utrecht zondag in de Europese play-offfinale van Feyenoord verloor. De voormalig spits van beide clubs zag de arbiter fouten maken.

De veelbesproken overtreding van Leroy Fer was ook Van Loen niet ontgaan. "Dat was donkerrood", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Een pure aanslag op Sander van de Streek. De VAR had dit moeten corrigeren. Ik vind dit echt een cruciale fout, want tegen tien man van Feyenoord krijg je een andere wedstrijd."

De boosheid van Willem Janssen, die in blessuretijd uit zijn slof schoot toen Uros Spajic een harde tackle op Gyrano Kerk inzette, was voor de oud-spits ook te begrijpen. "Ik had hem misschien wel zijn strot afgebeten. Dat was ook rood. De scheidsrechter maakte grote fouten en dat zal hij beamen als hij thuis voor de televisie zit."

Toch zijn er volgens Van Loen ook spelers van Utrecht die het bij zichzelf moeten zoeken. "Kerk had bijna geen inbreng. Hij heeft echt kwaliteiten, maar in de topwedstrijden laat hij het niet zien. Hetzelfde geldt voor Elia. Die is echt door de mand gevallen. Die heeft niks voor elkaar gekregen, terwijl hij toch bij grote clubs speelde en international was."