'Mooi mens' Wijnaldum hard op weg naar Barça: Een goede én sympathieke speler

'Mooi mens' Wijnaldum hard op weg naar Barça: "Een goede én sympathieke speler"

26-05-2021 07:41
51

Georginio Wijnaldum heeft zichzelf verbonden aan FC Barcelona, zoveel is duidelijk. De dertigjarige Rotterdammer loopt uit zijn contract bij Liverpool, heeft al een erehaag gekregen bij The Reds en kan transfervrij overstappen naar Camp Nou: Henk ten Cate denkt dat zijn oude club goede zaken doet.

Dinsdag kwam het nieuws door dat er een driejarig contract klaarligt voor Wijnaldum. Zijn belangenbehartigers zijn bovendien al in de buurt van het stadion gesignaleerd. Het feit dat Ronald Koeman – zoals het er nu naar uitziet – aanblijft als trainer, is een extra opsteker voor de middenvelder: beiden werkten eerder al met veel tevredenheid samen bij het Nederlands elftal en Koeman heeft zich vlak na zijn aantreden al sterk gemaakt voor de komst van zijn landgenoot.

Wedden

Meer odds

Wijnaldum moet overigens nog wel medisch gekeurd worden én zijn contract signeren, meldt het Algemeen Dagblad. Wanneer dat kan gebeuren, is nog even de vraag: de middenvelder speelde zondag zijn laatste Premier League-wedstrijd en viert momenteel kortstondig vakantie, voordat hij met Oranje aan de voorbereiding op het EK begint.

'Goede én sympathieke speler, een mooi mens'
Henk ten Cate – voormalig assistent-trainer van Frank Rijkaard in Camp Nou – twijfelt er niet aan dat de deal rond gaat komen en juicht de aanstaande Barça-transfer toe. "Het is voor Georginio een prachtige transfer, die ik hem echt van harte gun. Wijnaldum is een goede én sympathieke speler, een mooi mens", laat hij weten aan De Telegraaf. Volgens Ten Cate heeft Barcelona juist behoefte aan een type-Wijnaldum. "Ik vermoed als een 'acht', die in de spits opduikt. Barcelona moet over het algemeen in kleine ruimtes spelen. Dan kun je met lopende mensen heel gevaarlijk worden."