Update: Inter bevestigt vertrek van succestrainer Conte: 'Wensen hem succes'

Update: Inter bevestigt vertrek van succestrainer Conte: 'Wensen hem succes'

26-05-2021 19:27 Laatste update: 19:26
44

De wegen van succestrainer Antonio Conte en Internazionale gaan scheiden, meldt La Gazzetta dello Sport. Conte gidste de Nerazzurri naar de eerste landstitel sinds 2010, maar volgens de roze sportkrant zal Inter binnen 48 uur zijn vertrek al bekendmaken.

Volgens La Gazzetta was er voor de laatste Serie A-wedstrijd tegen Udinese al een onderhoud tussen voorzitter Steven Zhang en het kamp-Conte. De trainer heeft zich dit seizoen al vaker kritisch uitgelaten over de Chinese clubleiding en is nu op weg naar de uitgang. Mocht er nog een tweede gesprek komen, dan is dat alleen om formeel afscheid te nemen.

Het toekomstperspectief van Inter is het heikele punt. Ondanks de sportieve successen van dit Scudetto-seizoen zitten de Nerazzurri in financieel zwaar weer, als gevolg van de coronacrisis. De kersverse Serie A-kampioen gaat 275 miljoen euro lenen, maar moet ook spelers verkopen én snijden in de salariskosten. Naar verluidt is Conte niet blij dat deze vooruitzichten radicaal anders zijn dan de beloften die hem werden gedaan, toen hij in 2019 aangesteld werd als trainer.

Update: Antonio Conte is vertrokken bij Internazionale, melden meerdere Italiaanse media. De Italiaan krijgt een ontslagvergoeding van acht miljoen euro mee. Naar verluidt konden trainer en club het niet eens worden over het te voeren beleid voor de toekomst.

Update: Het is nu officieel: Antonio Conte is na twee jaar vertrekken bij Internazionale. In een summier persbericht laat de club weten dat het contract van de succestrainer per direct is ontbonden. 'De club wil Antonio bedanken voor het geweldige werk dat hij heeft verricht. Hij zal altijd onderdeel zijn van de club.'