Oranje-spelers kunnen gevaccineerd worden: 'Een paar jongens wilden het niet'

Oranje-spelers kunnen gevaccineerd worden: 'Een paar jongens wilden het niet'

26-05-2021 16:50
171

Diverse spelers van het Nederlands elftal hebben zich in de afgelopen dagen laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat maakte bondscoach Frank de Boer bekend op een persconferentie. De KNVB vond dat het een geschikt moment was om die mogelijkheid te bieden.

De meeste spelers hebben besloten om zich inderdaad te laten inenten. "We hebben altijd gezegd als KNVB dat de mensen die het vaccin het hardst nodig hebben, het als eerste moeten krijgen", zegt De Boer op een persconferentie. "Dat is gebeurd en nu vinden wij dat het een keuze kan zijn om ons te vaccineren. Dat kon de afgelopen dagen op vrijwillige basis."

Wedden

Meer odds

Niet iedereen ging met de vaccinatieplannen akkoord. "Ik denk dat een stuk of zes spelers het niet hebben gedaan. Dat is ook geen probleem, want je moet zelf weten of je een prik laat zetten. Ik heb gezegd dat ik het zou doen, maar uiteindelijk is het de keuze van de persoon zelf en dat moeten we respecteren."

De bondscoach zelf gaat later vandaag op voor een eerste inenting. "Ik moet om 18.15 uur in Hoorn zijn, omdat ik vrijdag de brief kreeg. Toen heb ik meteen een afspraak gemaakt. Ik vind ook dat je er niet op kunt gokken, want misschien hebben vijf of zes jongens straks koorts. Het kan alleen vandaag of morgen."