Ronald de Boer verklaart Van de Beek-uitspraken van Frank: 'Klopt voor geen meter'

Ronald de Boer verklaart Van de Beek-uitspraken van Frank: 'Klopt voor geen meter'

26-05-2021 20:57
147

Ronald de Boer heeft extra uitleg gegeven bij de uitspraken van zijn broer Frank, die na de bekendmaking van de definitieve Oranje-selectie aangaf dat Donny van de Beek in de 'top-zeven of top-zes' stond van spelers met de meeste minuten dit seizoen.

Al snel werd bekend dat dit niet klopte. Van de Beek zit de meeste wedstrijden op de bank van Manchester United en komt af en toe als invaller binnen de lijnen. "Het is dus niet zo dat hij niet veel minuten heeft gemaakt", gaf De Boer aan. "Hij heeft iets van 4.000 minuten gemaakt."

Ronald weet waar het fout is gegaan bij zijn broer. "Hij heeft in de verkeerde kolom gekeken. Davy Klaassen en Donny van de Beek stonden naast elkaar.. Dat klopt voor geen meter natuurlijk", aldus Ronald bij ESPN. Die ruim 4.000 minuten werden dit seizoen gemaakt door Klaassen, terwijl Van de Beek bij United ongeveer 1.400 minuten maakte.

De beslissing van De Boer om Van de Beek wél mee te nemen naar het EK en om bijvoorbeeld Steven Bergwijn thuis te laten, deed bij veel mensen stof opwaaien.