De Ligt reageert op ophef na interview: 'Ga vaccinatie zo snel mogelijk nemen'

De Ligt reageert op ophef na interview: 'Ga vaccinatie zo snel mogelijk nemen'

29-05-2021 18:33 Laatste update: 18:53
422

Matthijs de Ligt heeft via zijn Twitter-account laten weten dat hij de vaccinatie tegen COVID-19 'zo snel mogelijk gaat nemen'. Hij komt daarmee terug op zijn woorden in een eerder interview met ESPN.

"Ik heb geen vaccinatie genomen, het is niet verplicht", liet De Ligt in het interview met ESPN weten. "Het was qua reizen sowieso lastig wanneer we hem zouden nemen. Maar ik vind dat je baas moet zijn over je lichaam. Zolang het niet verplicht is, moet je zelf de keuze hebben om het wel of niet te doen. En die keuze heb ik gemaakt."

Wedden

Meer odds

De Juventus-verdediger kreeg kritiek te verwerken na zijn uitspraken. Zo liet viroloog Ab Osterhaus van zich horen. "Het belangrijkste doel dat we voor de volgende winter moeten bereiken, is dat alle jonge mensen zijn ingeënt. Dan helpt het niet als deze jonge mensen die een voorbeeld zijn voor velen, ook leeftijdgenoten, zich niet laten vaccineren."

De Ligt heeft zaterdagmiddag van zich laten horen via Twitter. 'In een eerder interview was ik niet duidelijk met mijn uitspraken', zo geeft hij aan. 'Om onduidelijkheden te voorkomen: ik ben een voorstander van de COVID-19-vaccinatie en ga deze zo snel mogelijk nemen.'