Nieuws van Ajax: Van der Gaag naar Ten Hag-staf, Heitinga debuteert als trainer

Nieuws van Ajax: Van der Gaag naar Ten Hag-staf, Heitinga debuteert als trainer

31-05-2021 16:03 Laatste update: 16:10
157

Ajax heeft nieuws: John Heitinga gaat komend seizoen in het betaald voetbal debuteren als trainer. De oud-verdediger neemt Jong Ajax onder zijn hoede.

Heitinga volgt Mitchell van der Gaag op, die doorschuift naar de hoofdmacht en Erik ten Hag gaat assisteren. Van der Gaag volgt op zijn beurt Christian Poulsen op. Wat Poulsen komend seizoen gaat doen, moet nog blijken. De Deen werkte sinds 2019 samen met Ten Hag, maar wil zich volgens Ajax 'op andere dingen gaan richten': beide partijen zijn momenteel met elkaar in gesprek over de nabije toekomst.

Ook Van der Gaag is sinds 2019 in functie: tijdens de afgelopen twee Keuken Kampioen Divisie-seizoenen werd hij vierde en zestiende met Jong Ajax. Heitinga beëindigde tijdens het seizoen 2015/2016 zijn profcarrière en ging daarna als jeugdtrainer aan de slag in de Ajax-opleiding. In het verleden was hij al werkzaam bij Jong Ajax, als assistent van Marcel Keizer.

De 87-voudig Oranje-international krijgt gezelschap van een andere oud-speler van het Nederlands elftal. Gerald Vanenburg keerde in 2020 terug bij Ajax en wordt komend seizoen de techniektrainer van het Jong-elftal.