Geen PEC Zwolle, maar Feyenoord: 'Art Langeler netjes afgebeld'

Geen PEC Zwolle, maar Feyenoord: 'Art Langeler netjes afgebeld'

01-06-2021 11:30 Laatste update: 11:40
15

Geen PEC Zwolle, maar Feyenoord voor Sipke Hulshoff. De 46-jarige trainer uit Leeuwarden krijgt in Rotterdam de leiding over de beloftenploeg. Hij kon bij PEC aan de slag als assistent van Art Langeler, maar kiest ervoor om bij Feyenoord op eigen benen te staan.

Hulshoff verlaat FC Volendam na twee seizoenen en wordt bij Feyenoord herenigd met Arne Slot. Hulshoff en Slot waren bij SC Cambuur twee handen op één buik. Nu treffen ze elkaar weer: Slot wordt hoofdtrainer van Feyenoord 1, Hulshoff van Feyenoord O21. "Mijn contacten met Arne zijn altijd goed gebleven. Ik had wat meer opties en die leg je dan naast elkaar, terwijl mijn contract bij FC Volendam nog doorliep. Meerdere clubs hebben geïnformeerd en PEC Zwolle kwam nog langs. Maar uiteindelijk nam ik het besluit om naar Feyenoord te gaan", legt Hulshoff zijn keuze tegenover VoetbalPrimeur uit.

Langeler wilde Hulshoff dolgraag strikken als assistent voor PEC. Er is gesproken, maar toen Feyenoord kwam kon Hulshoff de verleiding niet weerstaan. "Ik heb een heel goed gesprek gehad met Art. De rol die hij mij voorlegde paste mij als een jas. Ik denk dat ik me kan onderscheiden als veldtrainer, maar ik heb Art keurig afgebeld toen Feyenoord zich meldde. Ik heb tegen hem gezegd dat ik een andere keuze ging maken en dat begreep hij."

'Arne is doorslaggevende factor geweest'
Hoewel Hulshoff al een tijdje meeloopt in de voetballerij, is een beloftenploeg trainen nieuw voor hem. Geen ervaren spelers, maar jongens van een jaar of achttien. "Ik heb daar wat langer over na moeten denken omdat ik het seniorenvoetbal gewend ben. Maar bij Volendam werkte ik ook met veel jongere spelers. Wat dat betreft is Feyenoord O21 vergelijkbaar met de selectie van Volendam."

"Je bent voor de buitenwacht misschien iets minder zichtbaar, maar de andere kant van het verhaal is dat een topclub langskomt waar een trainer zit waar ik heel lang mee heb samengewerkt en qua filosofie mee op één lijn zit. De samenwerking met Arne is wel de doorslaggevende factor geweest om deze stap te maken. Het is ook heel mooi dat ik er blanco instap", zegt Hulshoff.

Hulshoff gaf in het verleden aan dat de rol van assistent hem als gegoten zit, maar sluit niet uit dat hij ooit ergens nog hoofdtrainer wordt. Hij zegt 'geen planner' te zijn. "Als je me twee jaar geleden had verteld dat ik O21 zou trainen, had ik gezegd dat dat hem niet ging worden. Ik heb hier gewoon een goed gevoel bij en heb heel veel zin in Feyenoord."

Hulshoff was op z'n plek in Volendam en hoefde niet per se weg. De samenwerking met hoofdtrainer Wim Jonk verliep uitstekend en de prestaties waren goed. "Ik wilde Volendam niet zomaar verlaten. Maar als er clubs komen die groter zijn dan Volendam.. Ze zijn er ook niet voor gaan liggen, die afspraak hadden we als ik een stap kon maken."

Jonk en Hulshoff kwamen binnen toen Volendam het seizoen daarvoor zestiende was geëindigd. In het afgebroken jaar daarop werd de derde plaats bemachtigd en dit seizoen werd Het Andere Oranje zesde. "Het maakt me heel trots dat we Volendam weer op de kaart hebben gezet en bijna alle spelers in de belangstelling staan van andere clubs. Vorig jaar hebben we een paar spelers afgeleverd aan de Eredivisie, ook nu is er weer veel belangstelling uit de Eredivisie. Daar kunnen we met z'n allen erg trots op zijn."

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)