De Boer doet De Ligt 'pijn' bij Oranje: Het is totaal onnatuurlijk voor hem

De Boer doet De Ligt 'pijn' bij Oranje: "Het is totaal onnatuurlijk voor hem"

03-06-2021 11:48
109

Frank de Boer deed Matthijs de Ligt woensdagavond pijn. Dat concludeert Hans Kraay jr. na het 2-2 gelijkspel tussen Nederland en Schotland. De verdediger van Juventus speelde als linker centrale verdediger en had daar zichtbaar moeite mee.

De Ligt speelde een negatieve rol bij de tweede goals van Schotland en maakte na afloop voor de camera van de NOS duidelijk dat het allemaal nieuw voor hem was. "Ik ben gewend om 4-3-3 te spelen, dus voor mij is het 5-3-2-systeem wel een omslag. Zeker als ik links moet spelen, want daar heb ik eigenlijk nooit gespeeld", zei de verdediger.

Hans Kraay jr. zag De Ligt worstelen. "Hij speelt bij Juventus best weleens links in het centrum, maar dan heeft hij een linksback naast zich. Nu is hij de meest linkse van drie centrale verdedigers", analyseert Kraay in de ESPN-studio. "De Ligt is niet snel oncomfortabel, maar omdat Owen Wijndal zó vaak weg is komt hij als een soort linksback aan de bal. Het is totaal onnatuurlijk voor hem."

"Hij kan prima spelen met drie of twee centrale verdedigers, als er maar een linksback in de buurt is", vervolgt Kraay. "Je hebt weleens centrale verdedigers die zich oncomfortabel aan de zijlijn voelen. Jurriën Timber voelt zich totaal niet oncomfortabel aan de zijlijn, omdat hij van nature een rechtsback is. Maar De Ligt is nooit linksback geweest. Dus ja, hier doe je hem wel pijn mee."