Kluivert zet stap richting WK met Curaçao, enorme klap voor Suriname

Kluivert zet stap richting WK met Curaçao, enorme klap voor Suriname

09-06-2021 07:10 Laatste update: 07:17
104

Curaçao is in de nacht van dinsdag op woensdag (Nederlandse tijd) een stap dichter bij het WK in Qatar gekomen. Voor Suriname spatte de droom uiteen.

Curaçao hield concurrent Guatemala in Willemstad op een doelpuntloos gelijkspel, waardoor de groepswinst in de tweede ronde van de WK-kwalificatie in Noord- en Midden-Amerika en het Carabische gebied een feit is. De ploeg van interim-bondscoach Patrick Kluivert heeft evenveel punten als Guatemala, maar een beter doelsaldo.

Om daadwerkelijk een WK-ticket te pakken, moet Curaçao nog een lange route afleggen: in de volgende ronde wacht Panama. Daarna wacht een wedstrijd tegen de sterkste teams uit de regio: Mexico, de Verenigde Staten, Costa Rica, Jamaica en Honduras. De bovenste drie landen van die poule gaan naar Qatar, de nummer vier speelt een play-off tegen een land uit Zuid-Amerika, Azië of Oceanië.

Suriname beleefde een vervelende avond. De ploeg van bondscoach Dean Gorré maakte de laatste weken indruk, maar was niet opgewassen tegen Canada. De individuele kwaliteiten van Alphonso Davies (Bayern München) en hattrick-held Jonathan David (Lille OSC) gaven de doorslag. Voor Suriname kwamen onder meer Warner Hahn, Ridgeciano Haps, Ryan Donk, Sheraldo Becker en Diego Biseswar in actie.