Sneijder verwacht basisplaats Gravenberch en voorspelt EK-sensatie

Sneijder verwacht basisplaats Gravenberch en voorspelt EK-sensatie

Gepubliceerd: vrijdag 11 juni 2021 om 10:32vr 11-06-2021 om 10:32

Welsey Sneijder sluit niet uit dat Donyell Malen de EK-sensatie van het Nederlands elftal wordt. Hij hoopt dat de aanvaller van PSV samen naast Memphis Depay staat in de aanval.

Sneijder noemt Malen 'een geweldige spits' en zou het wel weten als hij het voor het zeggen heeft. "Ik denk dat hij wel eens voor een sensatie kan zorgen als hij speelt. Ik ben echt gecharmeerd van hem", zegt Sneijder bij Voetbal International Live. "Je ziet dat als Memphis en Malen samenspelen, ze elkaar veel zoeken. Er is veel beweging rond hem. Ik heb liever twee spelers die in de ruimte kunnen duiken dan één statistische spits."

Gravenberch
Niet Marten de Roon, maar Ryan Gravenberch moet volgens Sneijder spelen op het middenveld. "Ik vind dat Gravenberch het verdient, hij heeft een fantastisch seizoen gedraaid bij Ajax. Ik vind hem op dit moment verder dan De Roon. Geef die jongen een kans. Hij is jong, maar laat hem maar starten en geef hem het vertrouwen. Ik verwacht dat hij gaat spelen."

Van de Beek
Sneijder begrijpt niet dat Donny van de Beek geen kansen heeft gekregen van bondscoach Frank de Boer. Het seizoen van de middenvelder uit Nijkerkerveen is door een blessure als een nachtkaars uitgegaan. "Die jongen heeft heel weinig gespeeld. Als je hem dan toch selecteert, vind ik dat je hem ook het volledige vertrouwen moet geven en moet laten starten."

"Zeg dan: jij wordt mijn vaste nummer tien. Die kwaliteiten heeft hij, hij speelt niet voor niets bij Manchester United. Als hij dan op de tribune terecht komt, slaat het ook in je lichaam. Als je hem selecteert, moet je hem laten spelen ook."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws