Herkenbare Oranje-situatie Van der Vaart: 'Toen blij mee, nu zou ik het niet doen'

Herkenbare Oranje-situatie Van der Vaart: 'Toen blij mee, nu zou ik het niet doen'

Gepubliceerd: donderdag 17 juni 2021 om 23:24do 17-06-2021 om 23:24

Het Nederlands elftal is door naar de achtste finale van het EK en dus gaat de wedstrijd tegen Noord-Macedonië om de eer, maar toch vindt Rafael van der Vaart niet dat bondscoach Frank de Boer zijn opstelling overhoop moet gooien. Van der Vaart spreekt uit ervaring.

Van der Vaart was onderdeel van het Nederlands elftal dat in 2008 Frankrijk en Italië oprolde. In de derde wedstrijd tegen Roemenië besloot toenmalig bondscoach Marco van Basten al zijn spelers te wisselen en in de achtste finale ging Nederland roemloos onderuit tegen Rusland.

"Toen was ik er blij mee, maar nu zou ik het niet doen", zegt Van der Vaart bij de NOS over de wissels van Van Basten. "Ik vind wel dat Malen moet spelen en ik zag dat De Ligt en De Jong wat lastig hadden. Dus die kun je wisselen, maar niet het hele elftal. Marco wisselde toen iedereen, zelfs de keeper. Dat zou ik nu niet doen."

Het gevoel was weg bij Nederland, dat zoveel indruk maakte in de wedstrijden. "We hadden een week niets gedaan, al was dat niet de reden dat we verloren. Het voelde ineens anders. Je wordt uit je ritme gehaald. Als fitte speler moet je om de paar dagen spelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws