De Boer bespreekt EK-succes met Dumfries: 'Beetje hulp is dan niet overbodig'

De Boer bespreekt EK-succes met Dumfries: 'Beetje hulp is dan niet overbodig'

Gepubliceerd: maandag 21 juni 2021 om 10:30ma 21-06-2021 om 10:30

Laatste update: maandag 21 juni 2021 om 13:20ma 21-06-2021 om 13:20

Bondscoach Frank de Boer heeft het tot nu toe zeer succesvolle EK van Denzel Dumfries met hemzelf besproken. De oefenmeester ziet dat de PSV-back uitstekend omgaat met alles wat er op hem afkomt.

Dumfries groeit na zijn doelpunten tegen Oekraïne en Oostenrijk langzamerhand uit tot een nationale held in Nederland. Zijn tomeloze energie en indrukwekkende rushes op de rechterflank maken veel indruk in binnen- en buitenland. "Ik heb gevraagd hoe hij het allemaal beleeft", vertelt de bondscoach op de persconferentie voorafgaand aan het laatste groepsduel met Noord-Macedonië. "Er komt een hoop op hem af. Ik zag een interview dat hij gaf bij de NOS en daarin verwoordde Denzel zichzelf fantastisch. Hij is niet snel van zijn stuk."

De Boer is tijdens de eerste twee groepswedstrijden van dit EK tijdens de wedstrijd veelvuldig bezig geweest met zijn wingbacks Dumfries en Patrick van Aanholt. "Het is een gecompliceerde positie, wingback, er komt veel bij kijken. Je moet op jouw flank bij de tweede paal uitkomen als wij aanvallen over de andere flank en daar een voorzet vandaan komt", legt de keuzeheer uit. "Wat hulp vanaf de kant is dan niet overbodig."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws