Memphis: Wat het wordt is aan de trainer, daar bemoei ik me niet mee

Memphis: "Wat het wordt is aan de trainer, daar bemoei ik me niet mee"

Gepubliceerd: maandag 21 juni 2021 om 20:35ma 21-06-2021 om 20:35

Memphis Depay houdt een goed gevoel over aan de wedstrijd tegen Noord-Macedonië. Hij wil daarnaast geen kant kiezen in de kwestie Donyell Malen/Wout Weghorst, zijn twee aanvalspartners.

Nederland speelde tegen Noord-Macedonië voor de eer. "We wisten dat deze wedstrijd er niet toe deed. Maar we wilden hem wel koste wat kost winnen met goed voetbal. Dat was soms zo, niet altijd. Maar we houden er een goed gevoel aan over, hoor", zegt Memphis tegen de NOS. "Het is niet moeilijk om een wedstrijd honderd procent in te gaan. Je speelt voor het Nederlands elftal en voor de fans, dat is geweldig en motiverend."

Na wedstrijden tegen Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië is nog altijd niet helemaal duidelijk hoe goed Nederland nou is. Memphis snapt dat. "Soms zijn we beter in wedstrijden en soms wat minder, maar we hebben genoeg kwaliteit. We weten dat de tegenstanders sterker worden. En de tegenstander weet dat ook, je moet het van twee kanten zien", zegt Memphis.

Malen/Weghorst
Memphis speelde maandag met Malen in plaats van met Weghorst. Hoe beviel dat? "Je zag dat ook dat even zoeken was. We spelen niet vaak samen, maar als we de bal veroverden was er zoveel dreiging in de diepte. Dat kwam misschien ook door Noord-Macedonië, maar we hebben elkaar wel gevonden. Hij heeft zijn assist en ik ook, dus dat beviel. Volgende keer weer? Dat is aan de trainer. Tegen Georgië hebben Wout en ik ook gecombineerd. Hij staat op twee goals in drie wedstrijden, dus hij heeft een belangrijk aandeel. Wat het wordt is aan de trainer, daar bemoei ik me niet mee."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws