Berghuis grapt na 'forse tikken': 'De laatste die over tackles mag klagen'

Berghuis grapt na 'forse tikken': 'De laatste die over tackles mag klagen'

Gepubliceerd: maandag 21 juni 2021 om 23:43ma 21-06-2021 om 23:43

Steven Berghuis maakte maandag tegen Noord-Macedonië zijn eerste speelminuten op het EK. De aanvaller zou graag een groter aandeel hebben in Oranje, maar benadrukt dat hij weinig reden tot klagen heeft.

"Het liefst sta je op het veld, maar je schikt je ook in je rol. Dit is een EK, je doet het met z'n allen dus je moet ook wel je plek kennen. Je moet hard trainen en dit soort momenten proberen te pakken", zegt Berghuis tegen de NOS. "Je moet 'aan' staan. Het is een groot toernooi met de beste spelers van het land. Het is een enorme eer om erbij te zijn. Natuurlijk wil ik bijdragen, maar je doet het met z'n allen. Hard trainen, dat is de manier voor de hele groep."

Berghuis kwam erin toen Oranje switchte naar 4-3-3, maar hij weet ook dat bondscoach Frank de Boer toch vooral kiest voor 3-5-2. "Misschien zou ik meer kansen krijgen in een 4-3-3, maar ook in 3-5-2 wil ik mijn steentje bijdragen. Ik heb bepaalde kwaliteiten. Als we die nodig hebben, dan sta ik er."

Berghuis kreeg tegen de Macedoniërs twee 'forse tikken' te verwerken. "Vooral die eerste, op mijn achillespees. Het hoort erbij. Ik ben wel de laatste die over tackles mag klagen, denk ik, haha." De Feyenoord-aanvoerder doelt met zelfspot op de rode kaarten die hij kreeg tegen sc Heerenveen en Vitesse.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws