Nog meer tegenspoed voor Tsjechië: aanvoerder vraagteken voor duel met Oranje

Nog meer tegenspoed voor Tsjechië: aanvoerder vraagteken voor duel met Oranje

26-06-2021 21:15 Laatste update: 21:56
44

Tsjechië weet nog niet of het zondagavond tegen Nederland over zijn aanvoerder kan beschikken. Achter de naam van Vladimír Darida staat een vraagteken, bevestigt de Tsjechisch bond zaterdag via de officiële kanalen.

De dertigjarige middenvelder van Hertha BSC werd in de pouleduels met Schotland en Kroatië vlak voor tijd gewisseld en ging tegen Engeland na één uur naar de kant. Zaterdag ontbrak hij helemaal tijdens de training. "Hij staat onder behandeling van de dokters en de fysiotherapeuten. Of hij zondag aan de aftrap kan staan, zullen we nog moeten beslissen."

De blessure van de captain is niet het enige probleem waar de Tsjechen mee te maken hebben gekregen. De nummer drie van Poule D zou na aankomst in Boedapest trainen, maar moest dat – door technische problemen van het vliegtuig – in eigen land doen. De Tsjechen worden zondag om 18.00 uur in de Hongaarse hoofdstad verwacht: dan wordt er samen met Nederland gestreden om een ticket voor de kwartfinale in Baku, waar Nederland wacht.