'Nieuw stadion van de baan als Feyenoord door gemeente gestelde deadline mist'

'Nieuw stadion van de baan als Feyenoord door gemeente gestelde deadline mist'

01-07-2021 09:02
166

Feyenoord heeft tot het einde van dit kalenderjaar de tijd om het stadionplan voor Feyenoord City rond te krijgen. Als de Rotterdammers niet aan die deadline voldoen, dan gaat er een streep door de plannen voor een nieuw stadion.

Dat meldt het NRC. Feyenoord moet van de Rotterdamse politiek uiterlijk in december de bouwkosten, financiering en businesscase van het nieuwe stadion klaar hebben. Als Feyenoord de deadline haalt, dan wordt de gemeente aandeelhouder voor veertig miljoen euro en kan de bouw van het stadion starten. Mocht het ultimatum niet worden gehaald, dan trekt de gemeente zich terug. Dat zou dus betekenen dat de bouw van Feyenoord City niet door kan gaan.

Wedden

Meer odds

"Het plan voor Feyenoord City ligt sinds 2016 op tafel. Het wordt tijd dat er een knoop wordt doorgehakt", zegt gemeenteraadslid Jeroen Postma van GroenLinks. PvdA’er Dennis Tak is hetzelfde gestemd. "Het stadion met 3.700 woningen moet de gebiedsontwikkeling op Rotterdam-Zuid stimuleren, maar die ligt nu al jaren stil."

De laatste jaren is er veel te doen geweest rondom de Feyenoord City-plannen. Veel supporters zijn tegen de bouw van een nieuw stadion, wat in het verleden tot verschillende incidenten heeft geleid.