Twente wil niet op Ajax blijven wachten: 'We willen deze week weten of het kan'

Twente wil niet op Ajax blijven wachten: 'We willen deze week weten of het kan'

07-07-2021 11:07
43

FC Twente gaat op zoek naar een vervanger voor Jody Lukoki. De vleugelaanvaller raakte vlak na zijn komst naar Enschede zwaar geblesseerd en zal de rest van dit seizoen niet meer in actie kunnen komen.

Dat heeft Jan Streuer, technisch directeur van de Tukkers, ertoe aangezet om actie te ondernemen. Hij gaat binnenkort de transfermarkt op om een andere rechtsbuiten aan te trekken. "We hebben Lukoki niet voor niets aangetrokken", zegt hij tegen TC/Tubantia. "Nu hij wegvalt moet er voor de zijkant voorin een nieuwe speler komen."

Wedden

Meer odds

De aanvaller was niet fit toen hij door Twente werd gehaald, maar de directeur weerlegt de suggestie dat de transfer een te groot risico was. "Het klopt dat hij nog niet in optimale conditie was, maar als dat een kwestie van maanden geweest zou zijn, dan hadden we hem natuurlijk niet aangetrokken. Je ziet vaak dat een speler die een tijdje voor zichzelf heeft getraind, een achterstand heeft. Dat was in zijn geval slechts een kwestie van tijd. Deze blessure staat daar ook helemaal los van."

Naast een vleugelaanvaller zet Streuer ook in op een aanvallende middenvelder. Jurgen Ekkelenkamp van Ajax is nog steeds prioriteit nummer één. "We willen deze week wel weten waar we aan toe zijn, anders moeten we doorschakelen. We hebben meer spelers op onze lijst staan. We willen niet wachten tot het eind van de voorbereiding."