Advocaat snapt KNVB niet: 'Heeft het fantastisch gedaan en wordt nergens genoemd'

Advocaat snapt KNVB niet: 'Heeft het fantastisch gedaan en wordt nergens genoemd'

08-07-2021 11:15 Laatste update: 15:14
75

Dick Advocaat noemt het mogelijke bondscoachschap van Louis van Gaal een duidelijke keuze van de KNVB. De 73-jarige oefenmeester begrijpt echter niet dat de naam van Bert van Marwijk nergens voorbij komt in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach.

"Als de KNVB zoekt naar een ervaren trainer, dan zijn daar vier mensen geschikt voor: Louis van Gaal, Bert van Marwijk, Dick Advocaat en Henk ten Cate", stelt de oud-trainer van Feyenoord bij Voetbal International LIVE. "Als ze ervaring zoeken, komen ze bij die vier terecht." Advocaat begrijpt niet dat Van Marwijk, die tijdens het WK van 2010 de finale wist te halen met Oranje, nergens genoemd wordt.

Wedden

Meer odds

"Ik hoor Van Marwijk ook nergens. Die heeft het fantastisch gedaan bij het Nederlands elftal en die wordt nergens genoemd. Als je praat over ervaren trainers, hoort hij zeker in het rijtje dat ik net noemde. Maar dan vind ik het ook begrijpelijk dat ze bij Van Gaal uitkomen." Of Van Gaal ook geschikt is voor een nieuw bondscoachschap, laat Advocaat in het midden. "Dat moet hij eerst bewijzen. Maar ik vind de keuze voor Van Gaal een duidelijke keuze."