Vitesse verlengt contract van steunpilaar: 'Schitterende club, met betrokken fans'

Vitesse verlengt contract van steunpilaar: 'Schitterende club, met betrokken fans'

09-07-2021 17:08
27

Maximilian Wittek blijft langer aan Vitesse verbonden. De Duitse linksback heeft een nieuw contract getekend tot de zomer van 2024. Zijn oude contract liep door tot medio 2023.

Dat meldt Vitesse via de officiële kanalen. Wittek kwam vorig seizoen over van Greuther Fürth en maakte in zijn eerste seizoen meteen een goede indruk. Na Remko Pasveer en Danilho Doekhi maakte hij afgelopen jaar de meeste minuten voor de club uit Arnhem. 

Wittek is te spreken over zijn contractverlenging. "Ik heb een thuisgevoel bij Vitesse. Het is een schitterende club, met zeer betrokken supporters. Naast hun support word ik altijd gesteund door mijn vriendin en familie, zelfs als zij hier niet zijn", zo geeft hij aan in een eerste reactie. "Het was natuurlijk ook een uitstekend seizoen, waarin we de vierde plek en de bekerfinale wisten te behalen. (...) Ik kijk er ook naar uit om Europees voetbal te spelen met Vitesse."

Technisch directeur Johannes Spors is te spreken over de contractverlenging van de linksback. "We zijn zeer te spreken over de wijze waarop Maxi zich gemanifesteerd heeft bij Vitesse, zowel binnen als buiten de lijnen. Hij is een belangrijke speler, die met zijn ijzersterke mentaliteit en karakter een voorbeeld stelt voor zijn teamgenoten. We zijn dan ook erg tevreden dat hij langer aan boord blijft"