Amrabat snapt Feyenoord-vraagprijs: 'Ik zou Malacia verkopen voor jackpot'

Amrabat snapt Feyenoord-vraagprijs: 'Ik zou Malacia verkopen voor jackpot'

Gepubliceerd: zaterdag 10 juli 2021 om 21:13za 10-07-2021 om 21:13

Nordin Amrabat adviseert Feyenoord om voor het juiste bedrag mee te werken aan een transer van Tyrell Malacia naar Club Brugge. De Marokkaans international begrijpt wel dat de Rotterdammers hoog in de boom zitten en elf miljoen euro vragen voor de 21-jarige linksback.

"Malacia is een linksback met veel potentie. Een goede speler die tegen het Nederlands elftal aanzit. Ik denk dat hij binnen één à twee jaar international wordt als hij zo doorgaat en zich blijft ontwikkelen. Dus ja, ik begrijp dat Feyenoord elf miljoen vraagt", zegt Amrabat bij Voetbalpraat van ESPN. "Dat is natuurlijk de vraagprijs, maar misschien gaan ze nog onderhandelen. Dan komen ze waarschijnlijk uit op 8,5 of 9 miljoen en een doorverkooppercentage van twintig procent, zoiets."

Vooral dat laatste kan belangrijk zijn, weet Amrabat. "Club Brugge had dat toen niet gedaan met mijn broertje (Sofyan Amrabat, red.). Hellas Verona had een optie voor 3,5 miljoen zonder doorverkoop en zij hebben hem voor twintig miljoen verkocht. Als je dan boven de 3,5 miljoen twintig procent had gekregen, kom je uit op 3,5 à vier miljoen. Daar valt tegenwoordig geld mee te verdienen."

Amrabat zou desondanks cashen voor Malacia als hij in de schoenen stond van Feyenoord-directeur Frank Arnesen. "Ik zou Malacia verkopen voor de jackpot en Ridgeciano Haps behouden. Als hij fit is, is dat ook een uitstekende back. Elf miljoen is gewoon een goed bedrag voor een Nederlandse linksback die geen international is en geen Champions League speelt."

"We verwachten dat hij zich gaat doorontwikkelen, maar stel nou dat het niet zo is", vervolgt de 34-jarige aanvaller. "In de situatie van Feyenoord zou ik hem zeker verkopen. Kijk maar naar Jörgensen, daar kon je een paar jaar geleden achttien miljoen euro voor krijgen. Als Malacia gaat spelen bij Club Brugge, dan is dit gewoon een hele mooie stap. Hij gaat daar natuurlijk ook heen voor Champions League-voetbal."

Het Laatste Nieuws meldde zaterdag dat Malacia persoonlijk al rond is met de Belgische kampioen. Arnesen reageerde razendsnel in gesprek met RTV Rijnmond: "Hij blijft bij Feyenoord."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Elf miljoen voor Malacia?

Precies goed
28%
Te weinig
29%
Topdeal voor Feyenoord
43%
(1552 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws