Van der Vaart en Van Hooijdonk vol verbazing: 'Het is allemaal interessant doen'

Van der Vaart en Van Hooijdonk vol verbazing: 'Het is allemaal interessant doen'

12-07-2021 08:47 Laatste update: 08:49
33

Rafael van der Vaart heeft met verbazing naar de penaltyserie van de EK-finale gekeken. Engeland leek in eerste instantie de beste papieren te hebben, maar miste drie strafschoppen op rij en legde zo het hoofd in de schoot van Italië.

Van der Vaart vindt de strafschoppen van Marcus Rashford, Jadon Sancho en Bukayo Saka waardeloos. Rashford en Sancho waren nota bene vlak voor het einde van de verlenging in het veld gebracht door de Engelse bondscoach Gareth Southgate.

"Je kunt toch wel gewoon een normale aanloop nemen?", vraagt de NOS-analist zich af. "Het is allemaal een beetje interessant doen. Rashford begint recht op de bal, maar als je weet dat je naar links moet: dan kan je er toch al gaan staan? En dan missen… Lekker dan. Hij heeft een goede trap…”

Pierre van Hooijdonk vindt ook dat Engeland 'rare dingetjes' deed in de penaltyserie. "De eerste en de vijfde penalty zijn de superstress-penalty's. De eerste neemt Harry Kane, dat is duidelijk. Maar de vijfde… Die laat je nemen door een jongen die dit toernooi ongelukkig is geweest. Een invaller, negentien jaar oud, en die zadel je op met die vijfde penalty… Dat vind ik dan nogal wat."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie