Drost (28) geeft zichzelf tot eind augustus: 'Zo niet, dan houdt het op'

Drost (28) geeft zichzelf tot eind augustus: 'Zo niet, dan houdt het op'

Gepubliceerd: dinsdag 13 juli 2021 om 08:37di 13-07-2021 om 08:37

Jesper Drost zit na twaalf seizoenen profvoetbal opeens zonder club, nadat zijn contract bij PEC Zwolle niet is verlengd. De oud-speler van PEC, FC Groningen en Heracles Almelo maakt zich nog geen zorgen, maar beseft dat hij zich eventueel op een andere carrière moet oriënteren.

Transfers naar Eredivisie-degradanten FC Emmen en VVV-Venlo ketsten af, waardoor Drost voorlopig thuis zit. De linksbenige middenvelder houdt de moed erin. "De transfermarkt komt echt nog wel in beweging. Daarom heeft het ook helemaal geen zin om me zorgen te maken", vertelt hij aan de Stentor. "Vergeet niet dat ik zo'n tweehonderd duels in de Eredivisie in de benen heb. Dus ze weten wat ik kan."

Mocht er eind augustus alsnog niets voorbijkomen, dan trekt de 28 jaar oude Drost echter zijn conclusies. "Als ik dan nog steeds geen club heb, houdt het op en is het tijd om over andere dingen na te denken. Je wilt niet ergens binnenstappen als het seizoen al een tijdje bezig is." Wat de Nunspeter in dat geval wil gaan doen, weet hij nog niet. Daar maakt hij zich echter ook niet druk om. "Dan gaat er vast wel weer een andere wereld voor me open."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws