Feyenoord slaat voor de vierde keer toe: Jahanbakhsh moet Berghuis doen vergeten

Feyenoord slaat voor de vierde keer toe: Jahanbakhsh moet Berghuis doen vergeten

17-07-2021 15:35 Laatste update: 15:39
122

Feyenoord heeft beet: Alireza Jahanbakhsh moet de naar Ajax vertrekkende Steven Berghuis doen vergeten in De Kuip. De Iraanse Eredivisie-topscorer van het seizoen 2017/2018 keert na drie jaar terug op de Nederlandse velden.

Jahanbakhsh maakte tijdens twee seizoenen NEC en drie seizoenen AZ furore en werd in 2018 voor bijna twintig miljoen euro binnengehaald door Brighton & Hove Albion. Zijn verblijf bij The Seagulls is echter geen succes geworden: in 61 officiële wedstrijden is de rechtsbuiten uit Jirandeh uitgekomen op vier goals en twee assists. Hoewel Jahanbakhsh nog tot 2023 onder contract stond, heeft Brighton meegewerkt aan een permanente transfer.

Na Guus Til, Marcus Holmgren Pedersen en Ofir Marciano is Jahanbakhsh de vierde Feyenoord-nieuwkomer van deze zomer. Hij tekent een contract tot medio 2024 in De Kuip, met een optie voor nog een seizoen. "Ik kan niet wachten om weer op het veld te staan", zegt de 27-jarige aanvaller op de clubsite. "Arne Slot was tijdens mijn periode bij AZ als assistent-trainer één van de mensen die mij hebben geholpen om een betere speler te worden. Dus toen hij belde en vroeg of ik naar Feyenoord wilde komen, heb ik hem gezegd dat ik er alles aan ging doen om deze transfer te maken. Ik had geen twijfel."

Jahanbakhsh gaat met rugnummer negen spelen. Hij sluit komende week aan bij de selectie van Feyenoord.