'Plan Barça dreigt te mislukken: problemen met Saúl en financiën'

'Plan Barça dreigt te mislukken: problemen met Saúl en financiën'

Gepubliceerd: maandag 19 juli 2021 om 15:44ma 19-07-2021 om 15:44

Laatste update: maandag 19 juli 2021 om 15:53ma 19-07-2021 om 15:53

De spectaculaire ruildeal tussen FC Barcelona en Atlético Madrid gaat er waarschijnlijk toch niet komen. De nummers drie en één van het vorige Primera División-seizoen dreigen er in financieel opzicht niet uit te komen.

Antoine Griezmann stond centraal in de plannen: de Fransman had de mogelijkheid om na twee jaar terug te keren bij Atlético en stond daar niet onwelwillend tegenover. Los Rojiblancos zouden in ruil daarvoor Saúl Ñíguez plus een transfersom aanbieden. Saúl voelde de bui zelf al hangen, maar volgens het Catalaanse medium ARA staan niet alle beleidsbepalers in Camp Nou achter zijn komst. Ook de financiën vormen een struikelblok: hoewel Griezmann wel terug wil naar Atlético, is zijn oude club niet in staat om hem hetzelfde salaris te bieden als Barcelona. Ook transferspecialist Fabrizio Romano meldt dat de seinen vooralsnog op rood staan.

Atlético-voorzitter Enrique Cerezo zou de Fransman graag weer in de armen sluiten, liet hij aan AS weten, maar het heeft er dus alle schijn van dat het niet gaat gebeuren. Barça moet ondertussen zijn grote schoonmaak vervolgen. De club moet flink snijden in zijn salariskosten om een nieuw contract voor Lionel Messi te financieren: grootverdiener Griezmann gold als één van de spelers die hiervoor 'opgeofferd' moest worden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws