Willem II neemt verdediger over van Nordsjaelland: 'Het perfecte moment'

Willem II neemt verdediger over van Nordsjaelland: 'Het perfecte moment'

24-07-2021 13:26
28

Willem II heeft zich versterkt met Ulrik Jenssen. De 25-jarige Noor komt transfervrij over van FC Nordsjaelland, waar zijn contract deze zomer afliep.

De linksbenige centrale verdediger tekent in Tilburg voor drie seizoenen, zo maken de Tricoleres zaterdag bekend. Jenssen speelde in de jeugd van Tromsö IL en Olympique Lyon. In Frankrijk speelde hij voor het tweede elftal van Les Gones, maar een doorbraak bleef uit. Hij keerde in 2016 terug naar Tromsö en ging een jaar later bij FC Nordsjaelland aan de slag. In vier seizoenen speelde de mandekker 115 duels voor de Deense club.

Jenssen liet zich voor zijn overstap naar Willem II informeren door zijn broer Ruben (ex-FC Groningen) en landgenoot Morten Thorsby (ex-sc Heerenveen). "Ik heb goede zaken gehoord over het voetbal in Nederland en de club Willem II. Ik houd van het voetbal dat Willem II nastreeft. Na vier jaar in Denemarken voelt dit als het perfecte moment voor de volgende stap in mijn carrière", zegt hij op de clubsite.

Willem II versterkte zich deze zomer al met Emil Bergström (huur), Max Svensson en Nikos Michelis. De Tilburgers zaten krap in de verdedigers door het vertrek van Jordens Peters, Sven van Beek en Sebastian Holmén. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie