Burger (Feyenoord) ziet transfer niet doorgaan: 'Zijn er niet uitgekomen'

Burger (Feyenoord) ziet transfer niet doorgaan: 'Zijn er niet uitgekomen'

Gepubliceerd: zondag 25 juli 2021 om 20:45zo 25-07-2021 om 20:45

De transfer van Wouter Burger naar FC Basel gaat niet door. De middenvelder van Feyenoord voerde gesprekken met de topclub uit Zwitserland, maar die leverden geen akkoord op. Ook Sparta hoopt nog op Burger.

Tim van Duijn
ROTTERDAM

Basel wilde Burger ophalen bij Feyenoord, maar beide partijen kwamen er niet uit. Over het hoe en waarom wil Burger niets kwijt. "Er was interesse van FC Basel. Als een grote club zich meldt ga je toch luisteren. Basel is in Zwitserland een grote club. Uiteindelijk is het niet rondgekomen. Zij zagen mij in principe wel als middenvelder", zei Burger na afloop van het duel met PAOK Saloniki.

"Bij Feyenoord weet ik dat het iets meer van achteruit is. Ik heb in de jeugdopleiding op het middenveld gespeeld en nog niet echt op het hoogste podium de kans gehad als middenvelder. Ik weet dat je dat moet verdienen en het uit jezelf moet komen. Dus deels ligt het bij mezelf en deels dat je de kans moet krijgen van de club. Daarom ben ik gaan luisteren naar Basel. Maar we zijn er niet uitgekomen", verklaart Burger.

RTV Rijnmond verklapte dat ook Sparta hoopt op de handtekening van Burger. De Kasteelclub huurde hem het afgelopen jaar al. "Van de interesse van Sparta ben ik op de hoogte. Ik focus me nu op Feyenoord omdat ik enthousiast ben over hoe ik me nu ontwikkel achterin."

Burger lijkt bij Feyenoord geen aanspraak te maken op een plek op het middenveld. Trainer Arne Slot posteert hem vooral achterin. "Wat ik wil is spelen. Ik denk dat ik me aan het ontwikkelen ben op deze positie. Als er vanuit Feyenoord vertrouwen is dat ik een goede linkercentrale verdediger kan worden, zie ik het zeker zitten. Maar ik hoop dat dat dan ook uitgesproken wordt. Als ze het niet zien zitten is het ook goed, maar dan zou ik dat ook graag willen horen."

Tegen PAOK maakte Burger de enige Feyenoord-goal van de middag. Hij is blij dat hij weer een volledige wedstrijd heeft kunnen spelen. "Ik ben blij dat ik mocht beginnen. Helaas had Leroy Fer wat last, maar daardoor kon ik een keertje in de basis beginnen. Als ik naast Marcos Senesi sta kom ik net iets beter tot m'n recht omdat hij een echte verdediger is en mij op sleeptouw kan nemen. Ik ben redelijk positief over hoe ik heb gespeeld."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws