Overmars baalt van 'dramatisch Ajax-dossier': 'Dan is hij 30 miljoen waard'

Overmars baalt van 'dramatisch Ajax-dossier': 'Dan is hij 30 miljoen waard'

Gepubliceerd: woensdag 28 juli 2021 om 13:40wo 28-07-2021 om 13:40

Andre Onana staat op dit moment niét op het punt om Ajax te verruilen voor Olympique Lyon, verduidelijkt Marc Overmars in gesprek met Voetbal International. Volgens de Ajax-directeur is het al een week stil vanuit Frankrijk.

Onana heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Lyon, waardoor de transfer een kwestie van tijd leek. Maar omdat de clubs het niet eens worden over de transfersom, zitten de onderhandelingen in een impasse. "Natuurlijk is het in het complexe geval van Onana best lastig om het juiste bedrag te bepalen", zegt Overmars in een uitgebreid interview met VI.

Door zijn dopingschorsing ligt de transferwaarde van Onana een stuk lager dan voorheen en dus zien clubs als Lyon hun kans schoon. "Dat snap ik en dat zou ik andersom misschien ook wel doen", reageert Overmars. "Voor sommige clubs is het ook een mogelijkheid om deze keeper vast te kunnen leggen. Want als hij langer onder contract staat en niet geschorst is, is hij dertig miljoen waard."

Overmars is dan ook enigszins verrast door de houding van Lyon. "Als ik het was, had ik juist snel gehandeld", aldus de Ajax-directeur, die Onana bij de beste vijf à zes keepers van Europa schaart. "Dat ze hem proberen vast te leggen, snap ik, want zodra zijn handtekening staat, schiet zijn waarde omhoog omdat hij een heel goede keeper van 25 jaar is. Dat is een beetje de situatie. Maar het kan niet zo zijn dat het kwartje helemaal de negatieve kant op valt voor ons."

"Al met al is het een dramatisch dossier", verzucht Overmars tegenover het weekblad. Onana is door het gebruik van het verboden middel furosemide geschorst tot 4 november. Ajax heeft tevergeefs geprobeerd het contract van de Kameroense doelman te verlengen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Stelling: Overmars moet Onana gewoon laten gaan

Eens
35%
Oneens
65%
(3837 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws