Utrecht en Go Ahead Eagles ronden transfer af: 'Hij heeft drive naar voren'

Utrecht en Go Ahead Eagles ronden transfer af: 'Hij heeft drive naar voren'

Gepubliceerd: vrijdag 30 juli 2021 om 17:59vr 30-07-2021 om 17:59

FC Utrecht heeft zaken gedaan met Go Ahead Eagles. De Domstedelingen hebben de negentienjarige Julliani Eersteling overgenomen van de Eredivisie-promovendus.

In Deventer had Eersteling nog een tweejarig contract. Het is niet duidelijk wat Utrecht betaalt aan Go Ahead om de rechtsback over te nemen. Bij zijn nieuwe club heeft Eersteling een contract tot medio 2023 getekend, met de optie voor nog twee jaren. De geboren Rotterdammer zal in de eerste instantie aansluiten bij Jong FC Utrecht.

Technisch directeur Jordy Zuidam vertelt meer over de transfer. "Julliani is een aanvallend ingestelde vleugelverdediger, die speelt met veel energie. Hij heeft een drive naar voren en goede fysieke voorwaarden", vertelt hij in gesprek met de Utrecht-clubkanalen. "Op achttienjarige leeftijd maakte hij zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie en in die competitie kan hij zich met Jong FC Utrecht verder ontwikkelen. We hebben er veel vertrouwen in dat Julliani de volgende stappen in zijn loopbaan bij ons gaat zetten."

Op de clubsite van Go Ahead Eagles komt Eersteling aan het woord. "Uiteindelijk is het afgelopen seizoen natuurlijk één groot hoogtepunt geweest", stelt hij. "Als team met de promotie en individueel met mijn officiële debuut en de wedstrijden die ik heb kunnen spelen. Daardoor heb ik bij Go Ahead Eagles echt stappen kunnen maken. Ik wil de leden van de staf en mijn medespelers bedanken voor het vertrouwen dat ik heb gekregen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws