De Ligt ziet concurrent vertrekken: Atalanta haalt Turkse opvolger voor Romero

De Ligt ziet concurrent vertrekken: Atalanta haalt Turkse opvolger voor Romero

06-08-2021 16:48
15

Atalanta heeft alvast ingespeeld op het naderende vertrek van Cristian Romero. La Dea heeft Merih Demiral losgeweekt bij Juventus en huurt de Turkse stopper voor één seizoen. Dat betekent dat Matthijs de Ligt een concurrent minder heeft.

Demiral is met zijn 23 jaar nog niet heel ervaren, maar speelde wel al 21 officiële wedstrijden in de Serie A voor La Vecchia Signora. Dat heeft Atalanta ertoe bewogen om hem voor de duur van één seizoen te huren van de rivaal uit Turijn. Volgens Italiaanse bronnen kan Demiral na afloop van het komende seizoen voor dertig miljoen euro definitief worden overgenomen.

Wedden

Meer odds

Met het aantrekken van de Turk zorgt Atalanta ervoor dat het naderende vertrek van Cristian Romero naar Tottenham Hotspur alvast opgevangen is. De Argentijn wordt naar alle waarschijnlijkheid spoedig gepresenteerd in Noord-Londen en gaat voor een bedrag van 55 miljoen euro de overstap maken.

Voor De Ligt is het vertrek van Demiral goed nieuws. Hij stond in de pikorde al boven de verdediger uit Kocaeli en is zijn concurrent nu zelfs kwijt. Met Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci en Daniele Rugani heeft de Abcoudenaar wel nog drie respectabele concurrenten over.