Kuipers knipoogt naar Perez: Ik wil niet dat jij straks over mij gaat praten...

Kuipers knipoogt naar Perez: "Ik wil niet dat jij straks over mij gaat praten..."

07-08-2021 22:58
82

Björn Kuipers is na de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tussen Ajax en PSV uitgezwaaid door de ploeg van ESPN. De 48-jarige Tukker had nog even door gekund, maar vond het naar eigen zeggen mooi geweest.

Tijdens zijn 'afscheidsinterview' kreeg Kuipers van analist Kenneth Perez de vraag waarom hij heeft besloten om te stoppen. "Omdat ik alles heb gezien en beleefd. En ik wil niet dat jij straks over mij gaat praten...", richtte hij zich tot de Deen. "Ik wil gewoon een goed gevoel bij mijn afscheid. En ik kan mijn eigen afscheid bepalen, ik heb het fluiten niet nodig om te leven, ik heb geluk dat ik de ruimte krijg om hier in Nederland afscheid te nemen: dat was een hele grote wens van mij. "

Kuipers leidde in juli de EK-finale en heeft besloten op zijn hoogtepunt te stoppen. "Ik vind het mooi geweest, ik heb alles gezien, alles beleefd, prachtige wedstrijden gehad, internationaal en ook nationaal. De spanning ga ik ongetwijfeld missen en ik mis het moment om naar wedstrijden toe te leven, maar het is mooi geweest."

ESPN had overigens nog een verrassing voor Kuipers in petto. De kersverse voetbalpensionado kreeg een videoboodschap van zijn illustere oud-collega Pierluigi Collina te zien: de Italiaan is tegenwoordig in dienst van de UEFA en als het aan hem ligt, volgt Kuipers snel.