'AZ richt pijlen op Frans-Nederlandse talent Geubbels, concurrentie uit België'

'AZ richt pijlen op Frans-Nederlandse talent Geubbels, concurrentie uit België'

10-08-2021 08:34
123

AZ bindt de strijd aan met Anderlecht en Antwerp. De Alkmaarders zijn net als de Belgische topclubs in de race voor Willem Geubbels, meldt L'Équipe.

Geubbels komt niet voor in de plannen van AS Monaco-trainer Niko Kovac, weet de Franse sportkrant. De negentienjarige aanvaller kreeg er onlangs in het Stade Louis II een concurrent bij met Myron Boadu. Nu is hij zelf in beeld om Boadu te vervangen in het AFAS Stadion. De Monegasken willen hem echter niet voor minder dan tien miljoen euro laten gaan. Het is zeer de vraag of AZ dat bedrag op tafel wil leggen.

Mogelijk behoort een huurdeal tot de mogelijkheden. AS Saint-Étienne wilde Geubbels huren, maar dat zag de speler zelf niet zitten. Geubbels maakte in de zomer van 2018 de overstap van Olympique Lyon naar AS Monaco, dat naar verluidt twintig miljoen euro betaalde. De hoge verwachtingen heeft de aanvaller, die op alle posities voorin uit de voeten kan, nog niet kunnen inlossen. Vorig seizoen kwam de rechtspoot tot veertien optredens in de Ligue 1, maar hij begon slechts twee keer in de basis. Hij scoorde één keer.

Geubbels is een Franse jeugdinternational, maar hij heeft zijn achternaam te danken aan zijn Nederlandse vader. Zijn moeder komt uit de Centraal-Afrikaanse Republiek.