'Ik wil bij Ajax mijn eigen geschiedenis gaan schrijven met rugnummer negen'

'Ik wil bij Ajax mijn eigen geschiedenis gaan schrijven met rugnummer negen'

10-08-2021 19:35
59

Ajax-spits Danilo Pereira wil geschiedenis schrijven. De Braziliaan heeft na een huurperiode bij FC Twente rugnummer 9 gekregen in Amsterdam en gaat komend seizoen de strijd aan met Sébastien Haller.

Danilo treedt met zijn nieuwe rugnummer in de voetsporen van 'veel legendes', beseft hij in gesprek met de Ajax-site. "Zlatan Ibrahimovic en Luis Suárez hebben met dit nummer gespeeld. Maar ik wil mijn eigen geschiedenis gaan schrijven met rugnummer negen."

Komend seizoen krijgt de 22-jarige Braziliaan te maken met forse concurrentie in de persoon van Haller. "Zonder concurrentie word je lui. Met zo'n goede speler om je heen leer je zelf ook veel meer bij. Daarnaast is hij ook een hele fijne gozer. We proberen elkaars niveau de hele tijd omhoog te stuwen."

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen probeerde Danilo zijn kans te pakken, met de goal tegen Leeds United als hoogtepunt. Hij voelt dat hij volwassener is geworden. "Mijn focus is anders nu. Ik besef nu meer dat dit het serieuze werk is. Ik wil heel Europa laten zien wie de echte Danilo is."