Horrorstart voor Bosz: Lyon nog steeds zonder zege na blunders en rode kaart

15-08-2021 14:50
22

Het Olympique Lyon van trainer Peter Bosz heeft na twee competitiewedstrijden nog altijd maar één punt. OL verloor op bezoek bij Angers met 3-0 en dat kwam door persoonlijke fouten en een domme rode kaart.

Na twintig minuten moest Anthony Lopes, de ervaren Portugese doelman van Lyon, de bal al uit het net halen. Sofiane Boufal was bij de tweede paal attent toen een lage voorzet vanaf de zijkant doorschoot en prikte de bal uit een moeilijke hoek binnen. Daarmee was er natuurlijk nog geen man overboord voor Bosz en de zijnen, maar de misser van Karl Toko Ekambi vlak voor rust deed het ergste vermoeden.

Die vermoedens werden naar rust bewaarheid. Marcelo, de centrale verdediger van OL met een verleden bij PSV, schoof de bal op zeer knullige wijze langs zijn eigen doelman en leidde daarmee de nederlaag van zijn ploeg in. Toen Maxwel Cornet even later met rood moest vertrekken na een stevige charge, zat er voor de formatie van Bosz niets anders op dan de schade beperkt houden.

Dat lukte niet helemaal, want Azzedine Ounahi maakte er een kwartier voor tijd ook nog 3-0 van, maar verder lieten Lopes en zijn defensie het niet meer komen. De stand geeft na twee wedstrijden wel een zeer treurig beeld voor Lyon, want het is met 1 punt voorlopig terug te vinden op de vijftiende plaats. Ploegen als Montpellier, Troyes en Bordeaux krijgen later op zondag nog de kans om met een gelijkspel boven OL te komen op de ranglijst.