Strand Larsen juicht niet na absolute wereldgoal: 'Ik had zoiets van: shut up'

Strand Larsen juicht niet na absolute wereldgoal: 'Ik had zoiets van: shut up'

15-08-2021 15:08
27

Nu al het doelpunt van het jaar: Jörgen Strand Larsen gidste FC Groningen zondagmiddag met een weergaloze omhaal naar de overwinning tegen SC Cambuur (1-2). De Noorse spits kan het zelf ook amper geloven.

"Er waren zoveel mensen om me heen… uiteindelijk was dit de enige optie. Het is een FIFA-goal, ja", verklaart Strand Larsen zijn omhaal tegenover Voetbal International. Opvallend genoeg zette de Noorse spits het niet meteen op een juichen. "Ik dacht dat ik terugkwam van buitenspel en wist daarna niet meer wat er voor of achter me gebeurde. Iedereen was heel erg aan het juichen, maar ik had zoiets van: shut up. Straks is het geen goal, met de VAR weet je het nooit."

Strand Larsen maakte vorig seizoen negen Eredivisie-goals voor FC Groningen en was daarmee clubtopscorer. Bij de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen begon hij echter als bankzitter. "Zo is het soms", reageert hij op de onverwachte beslissing van trainer Danny Buijs. "Natuurlijk was ik er niet blij mee. Ik werk er hard aan om weer in het team te komen. Dit is een goede manier om het te laten zien."