Feyenoord beleeft probleemloze Eredivisie-start in Tilburg en scoort vier keer

15-08-2021 18:41 Laatste update: 18:42
239

Feyenoord is het nieuwe Eredivisie-seizoen begonnen met een overtuigende overwinning bij Willem II. De frisse ploeg van trainer Arne Slot won - na twee keer 3-0 tegen FC Luzern - dit keer met 0-4.

Alireza Jahanbakhsh ontbrak door fysieke problemen, maar dat mocht de pret niet drukken: aangespoord door een heerlijke voetbalsfeer in Tilburg vermaakten Willem II en vooral Feyenoord vanaf de eerste minuut. De grootste kans was in de beginfase voor de thuisploeg. Justin Bijlow hield Kwasi Wriedt van scoren af.

Na zeventien minuten spelen viel de eerste goal aan de andere kant. Bryan Linssen probeerde het van afstand en trof doel, met dank aan doelman Robbin Ruiter. Amper acht minuten later was het weer raak. Luis Sinisterra zorgde met een bekeken schot voor de tweede Feyenoord-goal.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet: Willem II bleef knoeien en daar maakte het frivole Feyenoord gretig gebruik van. In de 48ste minuut tekende Guus Til voor de 0-3, na één van die Tilburgse cadeautjes. De rode kaart voor Emil Bergström, die Sinisterra onderuit schoffelde, hielp Willem II ook niet.

Feyenoord haalde vervolgens de voet van het gaspedaal tegen het Willem II-tiental met oog op het volgende Conference League-tweeluik tegen IF Elfsborg. Toch viel er nog een goal: invaller Naoufal Bannis bepaalde de eindstand op 0-4. De ploeg van Slot staat na de eerste speeldag van de Eredivisie op doelsaldo tweede, achter Ajax.