Cambuur doet zaken met Puskás Akadémia en heeft nieuwe aanvaller binnen

Cambuur doet zaken met Puskás Akadémia en heeft nieuwe aanvaller binnen

16-08-2021 19:03 Laatste update: 19:15
27

SC Cambuur heeft de eerste nieuwe aanvaller binnen. De promovendus haalt Tamás Kiss naar de Eredivisie, zo meldt het via officiële kanalen. De twintigjarige Hongaar komt op huurbasis over van Puskás Akadémia.

Kiss is een Hongaars jeugdinternational en geldt in eigen land als een grote belofte. De dribbelaar kwam afgelopen seizoen tot 32 wedstrijden in de Hongaarse competitie. Kiss kan als buitenspeler uit de voeten en, mocht dat nodig zijn, ook in de punt van de aanval. Na Tom Boere, Sam Hendriks en Marco Tol is Kiss de vierde aanwinst voor Cambuur, dat een koopoptie heeft begongen in de onderhandelingen met Puskás Académia.

Het lijkt erop dat Cambuur de komende twee weken nog flink wat versterkingen binnen gaat halen. De club wil nog een extra aanvaller en hoopt op defensieve versterkingen. Shurandy Sambo (PSV) was dichtbij een overstap, maar een zware blessure gooide roet in het eten.

Cambuur is van plan in de resterende twee weken van de transferwindow nog flink wat versterkingen binnen te halen. De club uit Leeuwarden wil na Kiss nog minimaal één andere aanvaller en aast ook achterin nog op versterking. De tijdelijke komst van Shurandy Sambo (PSV) viel afgelopen week in het water doordat de rechtsback zwaar geblesseerd is geraakt. Met Jarchinio Antonia werd gesproken over een terugkeer, maar de partijen lijken er niet uit te komen.

Financieel en technisch directeur Gerald van den Belt is blij met de komst van Kiss. "Tamás is een speler die we al langer in het vizier hebben, maar waarbij zijn club eerst de Conference League kwalificatie wou afwachten. Het is mooi dat het nu gelukt is en we een speler aan onze selectie kunnen toevoegen met snelheid en diepgang, maar ook iemand die hier graag wil spelen en over de juiste mentaliteit beschikt."