'Ik weet niet of ik het kan zeggen, maar als je zulke ballen hebt als Van Gaal...'

'Ik weet niet of ik het kan zeggen, maar als je zulke ballen hebt als Van Gaal...'

17-08-2021 11:30
41

Henk Fraser kijkt uit naar de samenwerking met Louis van Gaal bij het Nederlands elftal. De trainer van Sparta wordt dinsdagmiddag vanaf 15.00 uur gepresenteerd in Zeist, samen met de nieuwe bondscoach.

Fraser, die aan de slag gaat als rechterhand van Van Gaal, kan niet wachten. "Kijk, ik weet niet of ik het zo kan uitdrukken, maar als je zulke ballen hebt als hij...", zegt de Sparta-trainer bij FC Rijnmond. "Van Gaal heeft eergevoel en gaat iets doen wat hij allang niet meer hoeft te bewijzen. Hij doet het voor het Nederlandse voetbal."

Wedden

Meer odds

"In vergelijking daarmee valt mijn uitdaging in het niet", vervolgt Fraser, die de impact van zijn parttime-job nu al ervaart. "Ik weet dat mensen op een bepaalde manier zullen reageren, maar ik heb er niet over nagedacht om het Nederlands elftal te weigeren. Het is een eer."

Ook in gesprek met het Algemeen Dagblad zegt Fraser te merken dat er anders naar hem gekeken wordt. "Dat is mooi voor mij, maar zeker ook voor Sparta. Ik denk namelijk dat het alleen maar een positief effect zal hebben op de club en op de spelers. Samenwerken met de beste spelers van Nederland maakt je als trainer beter. En die ervaring neem ik dan weer mee naar Het Kasteel."