'Onmisbare' Sangaré splijt PSV-achterban: 'Soms kun je er bijna kwaad op worden'

'Onmisbare' Sangaré splijt PSV-achterban: 'Soms kun je er bijna kwaad op worden'

20-08-2021 13:58
49

Na de Champions League-kraker tussen Benfica en PSV (2-1) laaide de discussie rond Ibrahim Sangaré weer op. Willy van de Kerkhof, zelf ooit 'stofzuiger' op het middenveld van PSV, begrijpt het ergens wel, maar zou de Ivoriaan zéker niet slachtofferen.

"Je kunt hem niet missen", zegt Van de Kerkhof in het Eindhovens Dagblad over Sangaré. "Toch maakt hij soms nog enorm belangrijke fouten, gewoon omdat hij niet ziet wat er gebeurt. Dan kun je er bijna kwaad op worden. De tegenstander brengt hij met balverlies af en toe nog veel te makkelijk in de wedstrijd. Het gaat ook niet om ballen over enorme afstanden, nee regelmatig om passes over vijf of tien meter die iedereen moet kunnen geven."

Wedden

Meer odds

Sangaré is nog geen afgerond product, ziet Van de Kerkhof, maar de 23-jarige middenvelder is volgens de oud-international wel 'onmisbaar' voor het huidige PSV. "De bal eerder bij een ploeggenoot inleveren en nog geconcentreerder zijn, is volgens mij voor hem het recept om nog betere cijfers te kunnen overleggen. Ik vind het voor hem ook jammer dat het slordige nu zo aan hem kleeft, terwijl hij veel meer waarde kan hebben nog voor PSV."