Ten Hag bespreekt afwezigheid Kudus: 'Maar dat zeg ik al twee weken...'

Ten Hag bespreekt afwezigheid Kudus: 'Maar dat zeg ik al twee weken...'

22-08-2021 12:07 Laatste update: 12:07
88

Erik ten Hag kan zondagmiddag weer beschikken over Antony, wanneer Ajax het in de Grolsch Veste opneemt tegen FC Twente. De Braziliaan begint op de bank. De trainer gaat ook in op de situatie van Mohammed Kudus.

Ten Hag kan, nu zijn selectie zo goed als compleet is, de patronen in gaan slijpen. "Het zijn hele nuttige weken voor ons. Het is een soort van voorbereiding", begint de Ajax-trainer voor de camera van ESPN. "We krijgen de ploeg nu echt bij elkaar, Antony is er weer bij. Nu kunnen we écht gaan trainen. Hij is teruggekomen, heeft een heel mooi avontuur gehad. En een gouden medaille. Een geweldige ervaring, dat gaat hij meenemen naar Ajax. Daar ben ik van overtuigd."

Dat Ten Hag zijn elftal zo goed als bij elkaar heeft kunnen houden deze zomer, helpt mee in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Wij werken vanuit principes. We hebben niet heel veel wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. Daarom zijn de afgelopen weken zo belangrijk geweest, we konden op de details ingaan."

Ajax moet het tegen Twente nog wel doen zonder Kudus. Ten Hag kan niet veel zeggen over de situatie van de Ghanees. "Ik kan niet zeggen dat hij volgende week aansluit, maar ik denk ook niet dat het lang gaat duren. Maar dat zeg ik al twee weken... Het is lastig om een prognose te geven."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie