Barcelona overtuigt tweede speler: week na uithaal akkoord over salarisverlaging

Barcelona overtuigt tweede speler: week na uithaal akkoord over salarisverlaging

23-08-2021 13:25
28

Jordi Alba wordt de tweede speler die een salarisverlaging accepteert bij FC Barcelona. Dat melden verschillende Spaanse media maandag. Hij volgt daarmee het voorbeeld van Gerard Piqué.

Door het loonoffer van Piqué kon Memphis Depay op het nippertje ingeschreven worden voor de start van La Liga. De aanvoerder van Barça krijgt maandag navolging van Alba. De twee andere aanvoerders, Sergio Busquets en Sergi Roberto, zijn ook met Barcelona in gesprek over een salarisreductie.

De schuld van Barcelona is torenhoog: 1,35 miljard euro, bevestigde clubpresident Joan Laporta vorige week. Volgens Spaanse media levert Alba zo'n 25 procent salaris in én is de linksback akkoord gegaan met uitgestelde betalingen tot 2024.

Het Alba-nieuws komt een week na zijn uithaal. Bij de seizoenstart tegen Real Sociedad werd de international zo nu en dan uitgefloten door supporters van Barça, omdat hij aanvankelijk geweigerd zou hebben salaris in te leveren. "De leugens die worden verteld storen me en ik word er moe van", zei Alba.